Μη ρωτάς για ποιον καεί ο Αμαζόνιος. Καεί για σένα.



Πρώτον, ένα background check, η Βραζιλία είναι ακόμα αγροτική χώρα όπως εμείς, με νοοτροπία κέρδος της στιγμής και ρουσφέτι. Γι'αυτό και εκλεξανε νεοναζί πρωθυπουργό, ο οποίος επιδοτει τις αγροτικές καλλιέργειες που φέρνουν τα μεγαλύτερα έσοδα για την χώρα-που δεν είναι άλλες από την γενετικά τροποποιημένη σόγια.
Η Βραζιλία έχει βαρεθεί να βλέπει τον εαυτό της ως το πνευμόνι του πλανήτη και να έχει την εικόνα του Αμαζονίου συνυφασμένη με το όνομα της. Θέλει να αλλάξει ταχύτητα και να μπει στις χώρες του "Πρώτου κόσμου" μιας και το να είσαι χώρα του τρίτου κόσμου σημαίνει να είσαι φτωχός, χωρίς μεσαία τάξη και να εξάγεις τις βασικές πρώτες ύλες στις χώρες του πρώτου κόσμου οι οποίες με τη σειρά τους θα επινοήσουν όρους όπως περιβαλλοντική κρίση και κινήματα οπως Greenpeace για να αντιμετωπίσουν τα κολοσσιαία προβλήματα που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει. Το να αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο με τον κόπο της Κίνας και τις πρώτες ύλες της Αφρικής, να τρως ελβετική σοκολατα με κακαο Μαδαγασκάρης, να πουλάς μούρη με Louis Vuitton τσάντα που δέρμα σφαγμενης αγελάδας απ'το Περού είναι δική σου επιλογή ζωής και ενδείξη καλοζωιας η οποία δε περναει απαρατήρητη από τις πλέον αναπτυσσόμενες χώρες του Τρίτου κόσμου που θέλουν να αρχίσουν να ζουν όπως οι δυτικοί, φιλεύσπλαχνοι, φιλοζωοι, περιβαλλοντολόγοι, ανθρωπιστές, pro lgtq νεομαρξιστες γείτονες τους.
Μέρος Β
Η ΕΕ και Κίνα είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ΓΜ σόγιας αυτή που  βοσκανε τα ζωντανά που σφάζουμε τις καθημερινές όταν βαριομαστε να μαγειρέψουμε και παραγγελνουμε σουβλάκια και γύρους, το Πάσχα για να γιορτάσουμε τις ειδωλολατρικές τελετές μας καθώς και σε άλλες κοινωνικές περιστάσεις που θέλουμε να περάσουμε καλά ψήνοντας κρεας με συγγενείς και φίλους.
Μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά;
Ή μήπως έχει νόημα να γίνουμε όλοι φυτοφάγοι για να αποτρέψουμε την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση που όπως φαίνεται υποκινείται από την παγκόσμια πείνα για κρέας;
Η απάντηση είναι όχι. Όχι τουλάχιστον ως Ελλάδα. Οντες μέλη της ΕΕ θα μπορούσαμε, αν είχαν οποιοδήποτε αξιοπιστία (αυτή που χάσαμε απ' 1970 και μετά) τα λεγόμενα μας, να συνδράμουμε ή να ηγηθουμε του επόμενου κινήματος φυτοφαγιας και βιγκανισμου. Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αντίθετα θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες του να είσαι μικρός παίκτης χωρίς φωνή σε μια παγκόσμια αρενα ελεφάντων- Κινα, Αμερική και ΕΕ οι οποίες δε δείχνουν να χορταινουν όσο κρέας και αν φάνε. Βέβαια σε λίγο θα μπορούν να φάνε όσο κρέας θέλουν απλά θα τους λείπει το απαραίτητο οξυγόνο για να κάνει ο οργανισμός τους τις καύσεις που απαιτούνται.
Μη ρωτάς για ποιον καεί ο Αμαζόνιος. Καεί εξαιτίας σου.

Φιλικά Χ.

Comments

Popular posts from this blog

Μεθοργασμικη πραγματικότητα και σχέσεις

Σεξ χωρίς ήχο

Μνήμες που βλέπεις